Trafik Sigortası ve Kasko Hakkında Bilgiler

SERGEN DEMİRCAN / 29.03.2024 / SON DÜZENLEME 2020-07-23 14:53:41
Trafik Sigortası ve Kasko Hakkında Bilgiler

Genellikle birbiriyle karıştırılan trafik ve sigortası ve kasko kavramlarının daha iyi anlaşılması için bu içeriği hazırladık.

Genellikle birbiriyle karıştırılan ve genel itibariyle birbirini tamamlayan iki unsurdur trafik sigortası ve kasko. Öncelikle trafik sigortasını tanımlayacak olursak, trafik sigortası uzun ismiyle karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası karayolları trafik kanununca yaptırılması mecburi olan ve herhangi bir kaza durumunda karşı tarafın can veya malında meydana gelebilecek zararları belirli ölçülerde karşılamaya yarayan sigorta türüdür. Trafik sigortası başka bir yönüyle sorumluluk sigortası olarak da kullanılmaktadır yani üçüncü kişilerin maddi ve bedensel zararlarını da karşılamaktadır. Ancak sigorta poliçe sahibinin alacağı cezaları karşılamaz, kasko yerine kullanılamaz ve manevi tazminatları karşılamaz.

Kasko ise daha uzun ismiyle kara taşıtları sigortası bir aracın kaza yapması çalınması yanması afet sonucunda zarar görmesi durumunda uğrayacağı zararları belirli sınırlar içerisinde karşılamaya yarayan sigorta türüdür. Yapılması trafik sigortası gibi zorunlu olmayıp yapıldığında poliçe sahibinin zararlarını belirli ölçülerde karşılar. Kasko yurt dışında oluşan zararları da anlaşma şartlarına bağlı olarak karşılayabilmektedir.

Trafik Sigortası ve Kasko Arasındaki Farklar Nelerdir?

Aralarındaki en temel fark trafik sigortasının zorunlu olması kaskonun ise isteğe bağlı olmasıdır. Trafik sigortası kaza halinde karşı tarafın zararlarını karşılar buna karşın kasko poliçe sahibinin zararlarını karşılar. Trafik sigortası karşı tarafın çıkarlarını korur kasko ise poliçe sahibinin çıkarlarını gözetir. Trafik sigortasının kaza durumunda karşılayacağı tutarı devlet her yıl belirlemektedir ve bir sınırı vardır. Kasko da ise sınırı poliçe sahibi belirlemektedir. Trafik sigortasının kaza durumunda neleri karşılayacağı önceden belirlendiği için maliyet açısından en uygun yere yaptırmamız mantıklıdır. Ancak kaskoda sınırları ve maddeleri biz belirlediğimiz için maliyet konusu ikinci plana atılarak maddeler üzerinden seçim yapmamız mantıklı olacaktır. Günümüz dünyasında kara yolu taşımacılığı ve güvenlik önlemleri ne kadar artmış da olsa kazaların sadece araç özelliklerine bağlı olmadan da çıkabileceği unutulmamalı ve trafik sigortası ve kasko gibi önlemleri almayı ihmal etmemeliyiz. YouTube kanalımız üzerinden aracın orjinalliği ve tramer kaydı bozulmadan yapılan tamir çalışmalarını izleyebilirsiniz.


İstanbul Bağcılar Mahmutbey de bulunan zencar oto servise başvurarak detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Özellikle trafik sigortası ve kasko hakkında bize bir çok soru geliyor. Siz de aklınızdaki soruları ustaya sor platformu üzerinden ya da doğrudan arayarak bize sorabilirsiniz. Bu sayede doğru yerde doğru işçilik ile en uygun fiyata en doğru ve kaliteli hizmeti alabilirsiniz. İstanbul Bağcılar'da bulunan Zencar Özel servise bekliyoruz.

YouTube üzerinden Uygulama Videolarımızı İzleyebilirsiniz

Göçük Hasarlı Nissan X Trail Değer Kayıpsız Düzeltme

Zencar Özel Servis Uygulamalarından Bazıları



YORUM YOK

YORUM YAZ

FİYAT TEKLİFİ İSTE

YUKARI